Pasta med basilikum og ost

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Så nem og lækker kan en pastaret med få ingredienser være - voila!

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 500 g cherrytomater
  • 6 dl friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g tørret hvid pasta, fx spaghetti
  • 1 dl kogende pastavand
  • 150 g fintrevet parmesanost

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm fedtstoffet i en lille gryde. Steg tomaterne ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt basilikumblade, salt og peber.

Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen. Den skal være mør, men ikke blød. Tag den 1 dl pastavand fra, kom det i gryden til tomaterne og smag til. Hæld derefter pastaen til afdrypning i en sigte.

Ved serveringen

Anret pasta og tomatblanding i dybe tallerkener, drys med ost og server straks.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: