Pasta med flødeost a la carbonara

20 min
Pasta med flødeost a la carbonara

Dejlig cremet pastaret med stegt bacon, flødeost og æggeblomme - næsten som en klassisk pasta carbonara.

Ingredienser

2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
200 g Bacon i strimler eller tern
1 Finthakket fed hvidløg
200 g Flødeost
3 Æggeblommer
½ dl Bredbladet persille
4 spsk Fintrevet parmigiano reggiano
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog. Kog pastaen mør uden at være blød.
  • Kom imens bacon på en kold pande og steg den i ca. 2 min. ved høj varme. Skru ned til jævn varme, tilsæt hvidløg og steg til baconen er gylden og sprød.
  • Tag ca. 2 dl kogevand fra pastaen og hæld den til afdrypning i en sigte.
  • Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt flødeost, 1dl kogevand og 2 æggeblommer. Spæd evt. med lidt mere kogevand.
  • Vend pastaen med bacon og persille og kom den i et fad.
  • Placer den sidste æggeblomme på toppen, drys med lidt parmesanost og peber. Server straks med resten af osten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12149 kJ / 2904 kcal

Næringsindhold pr. 100g

881 kJ / 211 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 14,4 % 7,5 g
Kulhydrat: 41,8 % 21,7 g
Fedt: 43,8 % 10,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-flodeost-a-la-carbonara/