Pasta med hvide og grønne asparges
30 min

Pasta med hvide og grønne asparges

Nyd dem i fulde drag de grønne og hvide asparges. Sæsonen hvor de begge er her, er kort.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med hvide og grønne asparges

Nyd dem i fulde drag de grønne og hvide asparges. Sæsonen hvor de begge er her, er kort.

Antal portioner
  • 75 g smuttede mandler
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret pasta, fx spaghetti

Aspargessauce

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g skrællede hvide asparges i korte stykker
  • 300 g grønne asparges i korte stykker
  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
  • 1 dl strimlede friske basilikumblade
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne - rør af og til. Hak mandlerne groft.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Aspargessauce

Bring imens vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt de hvide asparges og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom de grønne asparges i gryden og kog aspargesene uden låg i yderligere ca. 2 min. Lad aspargesene dryppe af i et dørslag. Kom ostesaucen i gryden og bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt de kogte asparges, basilikum og peber.

Kom den nykogte pasta i en stor varm skål. Hæld aspargessaucen over, drys med mandler og pynt med basilikum og peber.

Tip

Retten kan også laves udelukkende med grønne asparges eller med hvide.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 21 %
Print