Hjemmelavet gnocchi med salviesmør

Hjemmelavet gnocchi med salviesmør

60+ min
Her får du opskriften på hjemmelavede gnocchi - du kan bruge dem kogte eller stegte. Italiensk gnocchi er en slags pasta, der er lavet af kartofler - og de smager helt fantastisk. Gnocchi er ikke svære at lave - det er sjovt og smager ekstra godt. Her steger vi dem helt sprøde og gyldne i salviesmør og serverer sammen med ærter og grillede asparges - en skøn kombination. Gnocchi smager også godt med tomatsauce eller pesto.

Sådan gør du

Stegte gnocchi med salviesmør
  • Mos kartoflerne i en stor skål og bland dem med mel, salt og peber. Saml hurtigt dejen med ægget til en fast dej - ælt så lidt som muligt.
  • Del dejen i 4 stykker og rul, på et meldrysset bord, hver portion ud til en lang pølse (ca. 50 cm). Skær pølsen i små stykker af ca. 1 cm. Rul hvert stykke til en lille kugle og tryk den let med en gaffel, så den bliver lidt aflang og får mønster.
  • Lav alle gnocchierne og kog dem i saltet vand. Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Steg gnocchierne i smør og frisk salvie i en sauterpande, til de får en gylden stegeskorpe - vend dem omhyggeligt undervejs.
  • Når gnocchierne næsten er færdigstegte tilsættes citronskal og ærter.
  • Steg retten færdig i et par minutter og top med grillede asparges og flagesalt.

Du kan også servere gnocchi med en skøn tomatsauce eller pesto og med lidt ost på toppen.

Energiindhold for hele retten:

10654 kJ / 2546 kcal

Næringsindhold pr. 100g

199 kJ / 48 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 20,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 51,9 % 6,1 g
Fedt: 27,2 % 1,5 g
Mere inspiration

Endnu en klassisk italiensk pastaret - næsten som at være der selv....

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Stegte gnocchi med salviesmør
800 g Kogte og pillede kartofler
150 g Tipo 00 hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æg
75 g Smør
¾ dl Salvieblade
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
250 g Ærter
200 Grillede, grønne asparges
Flagesalt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk