Pasta med krydret pesto

Pasta med krydret pesto

45 min
Lækker pesto af hvid ost, mandler og krydderurter giver pastaen smag. Server med grillede peberfrugter og kød.

Sådan gør du

Krydret pesto
  • Mos osten groft. Kom mandler, olie, basilikum, mynte, vand og eddike i en lille hurtighakker og hak til blandingen er findelt. Kom den i en skål og vend salt, peber og ost i - gem lidt ost til pynt.
  • Bring imens vand og salt i kog i en gryde og kog pastaen i ca. 8 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Vend squashstavene i det sidste ½ min. af kogetiden. Tag ½ dl kogevand fra og hæld derefter pasta og squash til afdrypning i et dørslag. Kom pasta og squash tilbage i gryden og tilsæt pestoen - vend godt rundt og tilsæt evt. kogevandet hvis retten er for tør. Fordel pastaen i varme dybe tallerkener sammen med peberfrugt og kylling. Pynt med ost og basilikum. Server straks.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9909 kJ / 2368 kcal

Næringsindhold pr. 100g

562 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 28,5 % 9,4 g
Kulhydrat: 39,3 % 13 g
Fedt: 32,2 % 4,9 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Krydret pesto
100 g
Smuttede mandler
25 g
Rapsolie
2½ spsk
Frisk basilikum
½ liter
Friske mynteblade
½ dl
Vand
2 spsk
Hvidvinseddike
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Vand
3 liter
Groft salt
3 tsk
Tørret pasta, fx spaghetti
300 g
Grønne squash i tynde stave
2
Pynt
Friske basilikum
Tilbehør
Grillede søde, røde peberfrugter i halve
2
Grillet kød, fx kyllingefilet
500 g