Pastasalat med ost

30 min
Pastasalat med ost

Pastasalat med ost er en dejlig nem og lækker pastasalat. Kog pastaen og bland den med pesto, tomat, agurk og løg. I denne opskrift på kold pastasalat topper vi op med skønne mozzarella tern og sprødstegt serranoskinke - du kan også vælge andre grøntsager og/eller bacon - og de krydderurter du har. Hjemmelavet pastasalat med ost er perfekt til skovturen, den hurtige aftensmad eller madpakken - ikke mindst fordi du kan forberede den i god tid.

Ingredienser

250 g Halverede cherrytomater
2 Rødløg i tynde skiver (ca. 150 g)
1 Slank agurk i små tern (ca. 250 g)
1 spsk Hvidvinseddike
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
300 g Tørret pasta
2 spsk Basilikumpesto
50 g Serrano skinke
2 spsk Ristede solsikkekerner
1 dl Basilikumblade
150 g Mozzarellaost i tern

Sådan gør du

  • Vend tomater, rødløg og agurk sammen med eddiken og lad det trække i ca. 10 min.
  • Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog pastaen i 11-12 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i en sigte og vend den godt sammen med pestoen.
  • Læg imens skinkeskiverne på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen. Sæt skinkeskiverne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min. Knæk skinken i mindre stykker og vend den sammen med pastaen og de øvrige ingredienser.
  • Server pastasalaten straks eller gem den tildækket i køleskabet til senere.

Du kan udskifte pestoen med andre slags pesto - købt eller hjemmelavet. Pastasalaten vil også smage herligt med ramsløgspesto, persillepesto eller en rød pesto.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7042 kJ / 1683 kcal

Næringsindhold pr. 100g

194 kJ / 46 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 15,3 % 1,7 g
Kulhydrat: 60,3 % 6,9 g
Fedt: 24,4 % 1,3 g
Relateret video Pastasalat med ost

https://www.arla.dk/opskrifter/pastasalat-med-ost/