Pasta med svampe og kyllingekødboller

30 min
Pasta med svampe og kyllingekødboller

Spaghetti og kødboller - en klassisk kombination, som Lady og Vagabonden har gjort så kendt og elsket. Her i en dejlig variant med svampe og salatost.

Ingredienser

Kyllingekødboller

400 g Hakket kyllingekød
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør

Svampe

10 g Smør
450 g Blandede svampe i mundrette stykker, fx markchampignon, kejserhat, shiitake og bøgehat
4 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
125 g Skyllede blåbær

Pasta

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
350 g Tørret pasta, fx spaghetti
200 g Salatost i tern

Pynt

Strimlede blade af bladselleri

Sådan gør du

Kyllingekødboller

  • Rør kyllingekødet med citronskal, salt og peber og form det til ca. 30 små rustikke kødboller.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kødbollerne på alle sider ved kraftig varme i ca. 5 min. Tag kødbollerne op af panden og hold dem varme.

Svampe

  • Lad smørret blive gyldent i panden og steg de robuste svampe i ca. 3 min.
  • Tilsæt selleri og og kødboller og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Kom blåbær (gem lidt til pynt) og de fine svampe (fx bøgehat) i retten og steg i ca. 1 min.

Pasta

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tag osten op af lagen - gem lagen. Mos osten; den ene halvdel fint, den anden halvdel groft.
  • Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
  • Kom 1 dl lage fra osten i gryden sammen med den fint mosede ost og bring det i kog. Vend den afdryppede pasta i ostesaucen og kom den i et stort fad.
  • Hæld svampeblandingen på pastaen. Pynt med den groft mosede salatost, blåbær og bladselleriblade. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10760 kJ / 2572 kcal

Næringsindhold pr. 100g

485 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 27,5 % 7,8 g
Kulhydrat: 44,6 % 12,7 g
Fedt: 27,9 % 3,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-svampe-og-kyllingekodboller/