Pastafad med oksekød og broccoli
45 min

Pastafad med oksekød og broccoli

Lige så godt som lasagne....så selv Garfield ville få et lille bitte smil om munden.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastafad med oksekød og broccoli

Lige så godt som lasagne....så selv Garfield ville få et lille bitte smil om munden.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 6 porrer i 1 cm skrå stykker (ca. 300 g)
  • 300 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk tørret rosmarin
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g tørret hvid pasta, fx spaghetti
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Tomatsalat

  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk vand
  • ½ tsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk honning
  • et nip fint salt
  • friskkværnet peber
  • 4 tomater i skiver (ca. 300 g)

Pynt

  • hakket, frisk bredbladet persille

Tilbehør

  • 120 g landbrød

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt broccoli, vand, rosmarin, salt og peber. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad pastaen dryppe af i en sigte og hæld den i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Fordel kød- og grøntsagsblandingen over pastaen. Hæld saucen over retten og drys med ost. Bag retten midt i ovnen. Lad pastafad med oksekød og broccoli trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tomatsalat

Pisk olie, vand, eddike, honning, salt og peber sammen i en skål. Fordel tomatskiverne på et fladt fad og hæld dressingen over. Stil tomatsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Drys salaten med persille inden serveringen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print