Pastafad med peberfrugt
1 timer

Pastafad med peberfrugt

Inspireret af den amerikanske klassiker - macaroni and cheese eller mac and cheese eller bare mac n cheese....kært barn har mange navne. Her i en lidt lettere version og med grøntsager, så den også passer på en hverdag.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastafad med peberfrugt

Inspireret af den amerikanske klassiker - macaroni and cheese eller mac and cheese eller bare mac n cheese....kært barn har mange navne. Her i en lidt lettere version og med grøntsager, så den også passer på en hverdag.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx skruer

Tilbehør

  • 300 g grøn salat af fx, fintstrimlet spidskål og
  • blandede babysalatblade

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. Kom peberfrugterne i panden og svits i yderligere ca. 2 min. Bland peberfrugter, kød, den afdryppede pasta, fløde, den ene dl kogevand, 75 g af osten, salt og peber. Kom blandingen i et ovnfast fad (ca. 26 cm i diameter) og drys resten af osten over. Bag retten midt i ovnen.

Lad pastafadet hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og server det sammen med den grønne salat.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print