Paté med andebryst og champignon
60+ min

Paté med andebryst og champignon

Paté er en uddøende race, hvilket er synd og skam. Prøv selv at lave en paté - og se om ikke den vækker begejstring?!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Paté med andebryst og champignon

Paté er en uddøende race, hvilket er synd og skam. Prøv selv at lave en paté - og se om ikke den vækker begejstring?!

Opskriften gælder for 12 personer

  • 1½ spsk rapsolie
  • 450 g rensede, hele champignoner
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • 500 g magert stegeflæsk uden svær
  • 1 æg
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 2½ liter salatblade, fx små rødbedeblade
  • 200 g tranebærsyltetøj
  • 200 g cornichoner ( små saltagurker )
  • 600 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg champignonerne i ca. 4 min. - (gem dem). Tag skindet af andebrystet (gem det). Skær andekød og flæsk i mindre stykker og hak dem i en food processor ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Tilsæt æg, fløde, mel og krydderier og hak i ca. 10 sek. Del farsen i 3 portioner. Læg, i en smurt patéform (ca. 1½ liter), en portion fars og fordel herpå halvdelen af champignonerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge og slut med andeskindet. Dæk formen med fx et låg og bag patéen nederst i ovnen i ca. 1 time. Fjern låget og bag patéen færdig. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Fjern fedtet fra patéen. Skrab forsigtigt den stivnede sky over i en gryde og lun skyen. Skær patéen i skiver og anret dem på tallerkener sammen med salat, tranebærsyltetøj, cornichoner og ristet brød. Hæld den lune sky over.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 60 %
Print