Andepaté med champignon

Andepaté med champignon

60+ min
Andepaté med champignon er en skøn delikatesse. Andepatéen kan tilberedes i god tid, hvilket gør den til en god ret til gæster. Andepatéen kræver lækkert sprødt brød og lidt surt, og du har en skøn frokost eller forret.

Sådan gør du

Andepaté
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg champignonerne i ca. 4 min. - (gem dem).
  • Tag skindet af andebrystet (gem det) og skær andekød og flæsk i mindre stykker og hak dem i en food processor ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
  • Tilsæt æg, fløde, mel og krydderier og hak i ca. 10 sek. Del farsen i 3 portioner.
  • Læg, i en smurt patéform (ca. 1½ liter), en portion fars og fordel herpå halvdelen af champignonerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge og slut med andeskindet.
  • Dæk formen med fx et låg og bag patéen nederst i ovnen i ca. 1 time.
  • Fjern låget og bag patéen færdig. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
  • Fjern fedtet fra patéen. Skrab forsigtigt den stivnede sky over i en gryde og lun skyen. Skær patéen i skiver og anret dem på tallerkener sammen med salat, tranebærsyltetøj, cornichoner og ristet brød. Hæld den lune sky over.
Bagetid
  • Ca. 1½ time ved 175°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21323 kJ / 5096 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,4 % 8 g
Kulhydrat: 38,1 % 17,4 g
Fedt: 44,5 % 9,4 g

Ingredienser

Andepaté
Rapsolie
1½ spsk
Rensede, hele champignoner
450 g
Andebryst med skind (ca. 300 g)
1
Magert stegeflæsk uden svær
500 g
Æg
1
1½ dl
Hvedemel
1 spsk
Herbes de Provence
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Salatblade, fx små rødbedeblade
2½ liter
Tranebærsyltetøj
200 g
Cornichoner ( små saltagurker )
200 g
Ristet landbrød
600 g