

Peberrodssauce til oksebryst og grønt
45 min
Mangler du den perftekte sauce til oksebryst? Denne opskrift på peperodssauce er simpel og lige til. Prøv den, og imponer venner og familie!
Ingredienser
Antal portioner
-
2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
-
2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 3 spsk revet frisk peberrod
- ½ tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
-
½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% - evt.
Pynt
- revet frisk peberrod
Hertil
- 500 g kogt kød, fx oksebryst eller høne
- 600 g nye dampede grøntsager, fx gulerødder, asparges og romanescokål
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom fraiche 15 % og cremefraiche 38 % i en tykbundet gryde. Tilsæt peberroden. Varm saucen godt igennem og tilsæt sukker, salt og peber. Smag til og tilsæt evt. piskefløde.
Ved serveringen
Saucen serveres sammen med kød og dampede grøntsager.
Tip
Har du fløde og peberrod tilovers er flødeskum smagt til med friskrevet peberrod, sukker og citronsaft er velegnet til frysning. Kan senere anvendes som tilbehør til sprængt kød, fx fjerkræ eller oksekød med kogte grøntsager, eller kommes i en peberrodssauce.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 12840 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 17,2 g
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 7 %
- Fedt: 79 %