Pilfingerpizzaer
60+ min

Pilfingerpizzaer

Tag børnene med i køkkenet og lad dem lave pizza i børnestørrelse med deres yndlingsfyld.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pilfingerpizzaer

Tag børnene med i køkkenet og lad dem lave pizza i børnestørrelse med deres yndlingsfyld.

Antal portioner

Pizzabunde

  • 10 g gær
  • 1¼ dl vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g pizzamel (ca. 3½ dl)

Fyld

  • 1¾ dl medium salsa - krydret tomatsauce
  • 175 g Karolines Køkken® Pizzaost 24%
  • 600 g kartofler i meget tynde skiver
  • 2 tsk olivenolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g peperoni spegepølse i tynde skiver
  • 400 g grøntsager i bidder, fx agurk, cherrytomater, gulerødder, majs eller ærter

Fremgangsmåde:

Pizzabunde

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Fyld

Del dejen i 4 boller og rul hver bolle ud til en tynd, rund plade (ca. 22 cm i diameter). Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Smør den krydrede ketchup på bundene og fordel halvdelen af osten. Vend kartoflerne med olie, læg dem taglagt på bundene og drys med salt. Træk bagpapiret over på de varme bageplader og bag pizzaerne. Tag dem ud efter ca. 15 min. og fordel peperonien og resten af osten. Bag pizzaerne færdige. Læg lidt grøntsager på de varme pizzaer og server resten ved siden af.

Tip

Pizzadejen kan forberedes aftenen før - stil den tildækket, i en stor skål, i køleskabet.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %
Print