Pilfingerpizzaer

Bedømmelse

(19 vurderinger)

60+ min

Tag børnene med i køkkenet og lad dem lave pizza i børnestørrelse med deres yndlingsfyld.

Ingredienser

Antal portioner

Pizzabunde

  • 10 g gær
  • 1¼ dl vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g pizzamel (ca. 3½ dl)

Fyld

  • 1¾ dl medium salsa - krydret tomatsauce
  • 175 g Karolines Køkken® Mozzarella Tern Mozzarella i tern
  • 600 g kartofler i meget tynde skiver
  • 2 tsk olivenolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g peperoni spegepølse i tynde skiver
  • 400 g grøntsager i bidder, fx agurk, cherrytomater, gulerødder, majs eller ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Pizzabunde

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Fyld

Del dejen i 4 boller og rul hver bolle ud til en tynd, rund plade (ca. 22 cm i diameter). Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Smør den krydrede ketchup på bundene og fordel halvdelen af osten. Vend kartoflerne med olie, læg dem taglagt på bundene og drys med salt. Træk bagpapiret over på de varme bageplader og bag pizzaerne. Tag dem ud efter ca. 15 min. og fordel peperonien og resten af osten. Bag pizzaerne færdige. Læg lidt grøntsager på de varme pizzaer og server resten ved siden af.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Tip

Pizzadejen kan forberedes aftenen før - stil den tildækket, i en stor skål, i køleskabet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: