Pizza salsiccia

Pizza salsiccia

30 min
Mega lækker klassisk italiensk pizza. Det klassiske ved pizza salsiccia, er selve salsiccia pølsen der giver pizzaen sin karakteristiske smag. Smagen af salsiccia sammen med fennikelfrø, sprød pizzabund og mozzarellaost gør denne klassiske italienske pizza helt unik. En opskrift på en lidt anderledes pizza, der smager himmelsk.
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-salsiccia/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min ved 250° - på pizzasten i traditionel ovn.

  • Form en pizzabund med hænderne (ca. 25 cm i diameter).
  • Pres væden af den optøede spinat.
  • Fordel tomatsauce, fennikelfrø, spinat, løg og ost på pizzaen.
  • Fordel tilsidst salsiccia på pizzaen - det gøres nemmest ved at klemme små stykker af pølsen ud direkte fyldet.
  • Flyt pizzaen over på den varme pizzasten med en spade og bag den midt i ovnen.
  • Drys den færdigbagte pizza med flagesalt og friskkværnet peber. Server straks.

Hvis du ikke har mod på at flytte pizzaen med en pizzaspade, kan du lave pizzaen på et stykke bagepapir. På den måde kan du, med hjælp fra en bageplade, flytte pizzaen over på den varme pizzasten.

At salsiccia kan fås i forskellige variationer? Det er mest almindeligt, at der er fennikel i salsiccia, men den findes også uden.

Energiindhold for hele retten:

4485 kJ / 1072 kcal

Næringsindhold pr. 100g

728 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 22 % 9,4 g
Kulhydrat: 41 % 17,6 g
Fedt: 37 % 7,3 g
Mere inspiration

Opskriften på hjemmelavet pizzadej er lige her....

Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(512)

Ingredienser

1 Pizzadej
100 g Optøet, frossen hel spinat
1 dl God tomatsauce
½ tsk Grofhakkede fennikelfrø
½ Løg i tynde skiver
75 g Mozzarellaost i tern
100 g Salsiccia
Flagesalt
Friskkværnet peber