Pizza med hytteost, parmaskinke og basilikum

Pizza med hytteost, parmaskinke og basilikum

30 min
Nem og lækker pizza med hytteost, squashstrimler, parmaskinke og basilikum - en lidt sundere pizza end den traditionelle af slagsen. Kan vi kalde den greenie? også selvom der er lidt parmaskinke på toppen.
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-krydret-hytteost-parmaskinke-og-basilikum/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Pizza
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Læg pizzabunden på et stykke bagepapir og lad den hvile ca. 10 min. på køkkenbordet.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og forbag bunden midt i ovnen. Tag pizzabunden ud, lad den falde sammen - eller tryk den let.
  • Fordel ca. 100 g af hytteosten, purløg og rødløg herpå.
  • Bag pizzaen færdig, stadig midt i ovnen.
Squashsalat
  • Skræl squashen i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Hvis det inderste af squashen er svær at skrælle, kan du skære det i små tern.
  • Vend squash, citronsaft, salt og peber godt sammen. Lad squashsalaten dryppe af i en sigte.
  • Fordel squashsalat, parmaskinke, de sidste 150 g hytteost og friske basilikumblade på pizzaen og server straks.
Energiindhold for hele retten:

4861 kJ / 1162 kcal

Næringsindhold pr. 100g

478 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 27,3 % 7,7 g
Kulhydrat: 54,3 % 15,3 g
Fedt: 18,4 % 2,4 g

Ingredienser

Pizza
1 Pizzadej, evt. fuldkorn (ca. 300 g)
250 g Hytteost
1 spsk Fintklippet purløg
1 Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
Squashsalat
1 Grøn squash (ca. 300 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
70 g Parmaskinke i tynde skiver
Frisk basilikum
Indkluderet i opskriften
Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(514)