Pizza med skinke, salat og oliven

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet pizza med tynd, sprød bund og bl.a. ost og solmodne tomater. Den er hele arbejdet værd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 2 dl vand - lillefingervarmt
  • 2 tsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 325 g pizzamel (ca. 5½ dl)
  • 100 g lufttørret skinke i tynde skiver
  • 1 liter blade af hovedsalat i grove stykker
  • 75 g sorte oliven, fx nicoise
  • 2 tsk olivenolie

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pizzadej

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en oval plade (ca. 25 x 35 cm). Læg pizzabundene på to stykker bagepapir.

Fordel ost, tomater, løg, hvidløg og rosmarin på pizzabundene. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag en pizza ad gange midt i ovnen.

Fordel skinke, salatblade og oliven på pizzaerne, dryp med olie og server straks. Bag evt. den anden pizza, mens I spiser den første.

Tips

Pizzaerne kan bages i en kuglegrill. Lad spjældene i top og bund være ¾ åbne. Træk bagepapiret med pizzaen over på en kold bagesten (papiret må ikke stikke udenfor stenen). Fordel de varme grillkul rundt langs kanten af grillen og læg pizzastenen med pizzaen på risten. Bag pizzaen 20-25 min. til den er sprød i bunden og osten begynder at gyldne i kanten - fjern bagepapiret efter ca. 15 min.). Pizza nr. 2 bages på den varme sten i ca. 18 min. - fjern papiret efter ca. 3 min. Tomaterne kan drysses med ½ tsk sukker, hvis de ikke er søde og solmodne.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag