Pølsehorn med ketchup og sennep
60+ min

Pølsehorn med ketchup og sennep

Bag en ordentlig portion pølsehorn, frys dem ned og brug dem i madpakken når det skal være nemt.
Fryseegnet
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pølsehorn med ketchup og sennep

Bag en ordentlig portion pølsehorn, frys dem ned og brug dem i madpakken når det skal være nemt.

1 pølsehorn pr. person

Opskriften gælder for 24 personer

  • ½ dl sød fransk sennep
  • ½ dl tomatketchup
  • 8 wienerpølser

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Rør sennep og ketchup sammen. Skær pølserne i 24 lige store stykker.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 lagkagesnit. Fordel sennepsblandingen på "snitterne" - på den brede ende - og derpå et stykke pølse. Rul lagkagesnitterne sammen fra den brede ende. Læg pølsehornene på spidsen, på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca ½ time. Pensl med æg og bag pølsehornene midt i ovnen.

Til madpakken

Tag evt. et pølsehorn direkte fra fryseren og læg det i madpakken.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %
Print