Fuldkornspølsehorn

Fuldkornspølsehorn

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Giv pølsehornene lidt mere smag og bid med denne variant. Disse grove pølsehorn er bagt med fuldkornsmel og trillet i blandede frø og kerner. Tag børnene med i køkkenet og lad dem vælge, hvad der skal på. Fuldkornspølsehornene passer godt til madpakken eller til en udflugt. Bemærk at du kan skifte ingredienserne ud, så brug blot den type grove mel, mejeri og kerner, du har på hylderne. Hjemmelavede pølsehorn er et hit for både store og små.
https://www.arla.dk/opskrifter/fuldkornspolsehorn/

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 15 min. - 225° varmluft

Dej til fuldkornspølsehorn
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  • Hæld blandingen i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt syrnet mejeriprodukt, fuldkornsmel og salt og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Tag dejen ud på bordet og ælt dejen blank og smidig.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Fuldkornspølsehorn
  • Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 35 cm i diameter).
  • Del hver dejplade i 8 trekanter.
  • Skær pølserne midt over og fordel dem på dejtrekanterne sammen med ketchup.
  • Rul dejen om pølserne til horn og læg dem på bagepapir - med lukningen nedad.
  • Lad pølsehornene efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Sæt to bageplader til at forvarme øverst og nederst i ovnen.
  • Pensl pølsehornene med æg og tril dem i frø og kerner.
  • Træk bagepapir med pølsehorn over på den varme bageplade og bag dem øverst og nederst i ovnen til de er gyldne.

Flæk de halve pølser, så du bruger 4 pølser i stedet for 8.

I stedet for ketchup kan du bruge tomatpure eller sennep.

Energiindhold for hele retten:

16179 kJ / 3867 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1046 kJ / 250 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 13,6 % 8,4 g
Kulhydrat: 35,2 % 21,7 g
Fedt: 51,2 % 14,5 g
Relateret video
Fuldkornspølsehorn

Ingredienser

Dej til fuldkornspølsehorn
40 g Smør
2 dl Mælk
25 g Gær
1 dl Kærnemælk, A38, ymer, yoghurt eller tilsvarende
150 g Fuldkornshvedemel eller anden fuldkornsmel
2 tsk Groft salt
250 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
Fuldkornspølsehorn
8 Wienerpølser
ca. 1 dl Tomatketchup
1 Sammenpisket æg
2 dl Blandede kerner og frø fx solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og hørfrø