Pølsehorn med krydret ketchup
60+ min

Pølsehorn med krydret ketchup

Gode klassiske pølsehorn med en spicy kethup. Er perfekte til frokost eller en snack på farten.
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pølsehorn med krydret ketchup

Gode klassiske pølsehorn med en spicy kethup. Er perfekte til frokost eller en snack på farten.

1 pølsehorn pr. person

Antal portioner

Dej

  • 25 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Krydret ketchup

  • 10 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 2 dl tomatketchup

Pølsehorn

  • 6 wienerpølser

Pynt

  • sesamfrø

Fremgangsmåde:

Dej

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Krydret ketchup

Smelt imens smørret i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tillsæt karryen og lad den bruse af. Kom det finthakkede løg i og svits det ved svag varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og rør tomatketchup og de karrysvitsede løg sammen. Smag til og lad den krydrede ketchup køle af.

Pølsehorn

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse. Sno dejen om pølserne (del evt. pølsen i to). Læg pølsehornene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl hornene med vand og drys med sesamfrø. Bag pølsehornene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 35 %
Print