Portions-lasagner med tomat og kylling

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

Nemt og lige til....en lasagne til hver.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Tomatsauce

  • 500 g tomater i grove tern
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 3 rødløg i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
  • 2 store hakkede fed hvidløg
  • 2 dl friske oreganoblade
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Marineret squash

  • 2 grønne squash i stave (ca. 300 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og flæk kyllingeinderfileterne. Lad olien blive varm i en pande og brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt.

Tomatsauce

Bland de 2 slags tomater med de øvrige ingredienser.

Del lasagnepladen i 8 lige store stykker. Fordel halvdelen af tomatsaucen i 4 store ovnfaste portionsskåle - ca. 1 dl i hver. Læg herpå et stykke lasagneplade, brunet kylling, et stykke lasagneplade og resten af tomatsaucen - sørg for at vende hjørnerne af lasagnepladerne ned under saucen, så lasagnerne ikke får tørre hjørner. Bag dem midt i ovnen. Mos osten med en gaffel. Tag, efter ca. 25 min., de 4 lasagner ud og drys med ost. Bag dem færdige de sidste 10 min. Tag lasagnerne ud og lad dem hvile tildækket i yderligere ca. 10 min.

Marineret squash

Vend squashstavene med olie, citronsaft, salt og peber. Drys med citronskal. Server de marinerede squash til portionslasagnerne sammen med groft brød.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: