Provencetomater
30 min

Provencetomater

Klassisk provencalsk smag. Tomaterne kan serveres både kolde og varme.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Provencetomater

Klassisk provencalsk smag. Tomaterne kan serveres både kolde og varme.

Opskriften gælder for 25 personer

  • 14 bøftomater (ca. 2¾ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 store knuste fed hvidløg
  • 1½ dl hakket kruspersille
  • 50 g smeltet smør

Fremgangsmåde:

Halver tomaterne. Læg dem med skærefladen opad på en plade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber. Fordel hvidløg og persille på tomaterne. Dryp med fedtstof og bag tomaterne midt i ovnen.

Tomaterne smager dejligt såvel varme som afkølede.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %
Print