Quinoasalat med granatæblekerner
45 min
•
Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.
Ingredienser
175 g
Sort quinoa (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
2 spsk
Æbleeddike
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
200 g
Salatost
|
|
---|---|
150 g
Kerner fra granatæble (ca. 2 dl)
|
Sådan gør du
I stedet for hvid ost i blok kan du bruge hvid ost i tern. Quinoasalaten egner sig godt sammen med stegt lamme-, okse- eller vildtkød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4860 kJ / 1162 kcal
Næringsindhold pr. 100g
427 kJ / 102 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 13,4 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 22,4 % | 5,6 g |
Fedt: | 64,2 % | 7,4 g |
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.