Quinoasalat med granatæblekerner

Quinoasalat med granatæblekerner

45 min
Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af - gerne på en bakke, et fad eller lignende. Rør olie, eddike, citronsaft, salt, peber, løg og halvdelen af persillen sammen i en skål. Vend den afkølede quinoa godt med marinaden.
  • Anret den marinerede quinoa i et fad. Skær osten i stave og fordel dem på quinoaen. Drys med granatæblekerner og resten af persillen.
Velbekomme!
Tips

I stedet for hvid ost i blok kan du bruge hvid ost i tern. Quinoasalaten egner sig godt sammen med stegt lamme-, okse- eller vildtkød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4980 kJ / 1190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 13,2 % 3,4 g
Kulhydrat: 21,9 % 5,6 g
Fedt: 64,9 % 7,7 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Sort quinoa (ca. 2 dl)
175 g
Vand
4 dl
Groft salt
½ tsk
Olivenolie
3 spsk
Æbleeddike
2 spsk
Friskpresset citronsaft
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
200 g
Kerner fra granatæble (ca. 2 dl)
150 g