Quinoasalat med granatæblekerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(66 vurderinger)

45 min

Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.

Ingredienser

Antal portioner

  • 175 g sort quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 200 g Arla® Puck salatost i blok
  • 150 g kerner fra granatæble (ca. 2 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af - gerne på en bakke, et fad eller lignende. Rør olie, eddike, citronsaft, salt, peber, løg og halvdelen af persillen sammen i en skål. Vend den afkølede quinoa godt med marinaden.

Anret den marinerede quinoa i et fad. Skær osten i stave og fordel dem på quinoaen. Drys med granatæblekerner og resten af persillen.

Tips

I stedet for hvid ost i blok kan du bruge hvid ost i tern.
Quinoasalaten egner sig godt sammen med stegt lamme-, okse- eller vildtkød.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Serveret alene vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen være bedst. Med kød kunne en rødvin på nebbiolo-druen være god Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til vildt