Quinoasalat med granatæblekerner

Quinoasalat med granatæblekerner

45 min
Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af - gerne på en bakke, et fad eller lignende. Rør olie, eddike, citronsaft, salt, peber, løg og halvdelen af persillen sammen i en skål. Vend den afkølede quinoa godt med marinaden.
  • Anret den marinerede quinoa i et fad. Skær osten i stave og fordel dem på quinoaen. Drys med granatæblekerner og resten af persillen.

I stedet for hvid ost i blok kan du bruge hvid ost i tern. Quinoasalaten egner sig godt sammen med stegt lamme-, okse- eller vildtkød.

Energiindhold for hele retten:

4860 kJ / 1162 kcal

Næringsindhold pr. 100g

427 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 13,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 22,4 % 5,6 g
Fedt: 64,2 % 7,4 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

175 g Sort quinoa (ca. 2 dl)
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
3 spsk Olivenolie
2 spsk Æbleeddike
3 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 dl Grofthakket bredbladet persille
200 g Salatost
150 g Kerner fra granatæble (ca. 2 dl)