Rå grød med skyr, rugflager og frugt

Rå grød med skyr, rugflager og frugt

15 min
Kold og ukogt grød lyder måske specielt, men faktisk overrasker den ved at være et hit for både grødelskere og dem, der ikke er til klassisk varm grød.

Sådan gør du

  • Bland skyr, kærnemælk, honning, vaniljepulver, æbletern og halvdelen af flagerne sammen. Blend med en stavblender blandingen til en jævn grød. Tilsæt resten af flagerne sammen med blåbær (gem nogle til pynt), hasselnødder og banan. Smag til.
  • Anret grøden i en skål med skyr, hybenmarmelade og blåbær fordelt på toppen.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3944 kJ / 943 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 17,6 % 4,8 g
Kulhydrat: 66,7 % 18,1 g
Fedt: 15,7 % 2 g

Ingredienser

1 dl
Kærnemælk
2 dl
Flydende honning
1 spsk
Vaniljepulver
½ tsk
Æble i tern (ca. 125 g)
1
Grovvalsede rugflager, havre- eller bygflager (ca. 2½ dl)
100 g
Blåbær
75 g
Ristede og grofthakkede hasselnøddekerner
25 g
Banan i mindre stykker
1
½ dl
Hybenmarmelade
2 spsk