Rabarber, mynteflødeskum og sprødt drys

Bedømmelse

(18 vurderinger)

60+ min

En frisk og skøn dessert hvor de syrlige rabarber møder det søde mynteflødeskum og hvor det bløde flødeskum får kontrast af det sprøde, bagte drys.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 300 g rabarber i ½ cm skiver

Mynteflødeskum

Sprødt drys

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og sukker i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg i ca. 20 min. eller til der er ca. 2 dl sirup – rør af og til. Tag gryden af varmen, kom rabarberstykkerne i siruppen og lad dem marinere tildækket i køleskabet i mindst 2 timer, til de er iskolde.

Mynteflødeskum

Hæld piskefløden i en skål sammen med sukker, citronsaft og mynte. Pisk fløden til et let skum. Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst ½ time til det er iskoldt.

Sprødt drys

Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Fordel smuldredejen på en plade med bagepapir. Bag det sprøde drys midt i ovnen – vend rundt et par gange under bagningen.

Kom de råmarinerede rabarber i 6 små skåle. Rør mynteflødeskummet op og smag til. Fordel det og det sprøde drys på rabarberne og server.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Casablanca Valley, Chile

Sød hvid vin på sauvignon-blanc-druen vil fungere bedst her, fx en late harvested fra Chile. Alternativt en tokaji aszü fra Ungarn Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær