Ramsløgssmør

30 min
Fryseegnet
Ramsløgssmør

Ramsløgssmør er en lækker smørvariant, når det er sæson for de grønne lækkerier. Denne ramsløgssmør er smagt til med citron og peanuts - som i kombination med ramsløgene giver en ualmindelig lækker smag og konsistens. Desuden er ramsløgssmør jo smukt at se på - og det grønne smør klæder både pasta, kartofler og brød.

Ingredienser

Ramsløgssmør

25 g Rensede blade af ramsløg
100 g Blødt smør
1 spsk Friskpresset citronsaft
25 g Finthakkede peanuts
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Ramsløgssmør

  • Hak ramsløgsbladene fint og rør dem godt sammen med smør, citron, peanuts og peber.
  • Form smørret til en rulle og læg den indpakket i bagepapir i køleskabet i min. 15 min.

Hvis du blender ramsløgene, bliver smørret mere grønt. Smørret smager godt til nye kogte kartofler, fisk eller brød.

Ramsløgssmørret kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3712 kJ / 887 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2250 kJ / 538 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 3,4 % 4,5 g
Kulhydrat: 2 % 2,7 g
Fedt: 94,6 % 57,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ramslogssmor/