Ratatouille a la creme

Ratatouille a la creme

30 min
Ratatouille er lækkert tilbehør til både fjerkræ, fisk eller en noget helt tredje. Prøv denne lækre, cremede ratatouille som er hurtig at lave!

Sådan gør du

  • Læg auberginestykkerne i en skål og drys salt over. Lad dem trække i ca. 10 min. Skyl auberginestykkerne og dup dem let med køkkenrulle.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt aubergine, squash og peberfrugt og steg i ca. 5 min. Tilsæt hakkede tomater, basilikum, timian, salt og peber og lad retten koge ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt fløde, varm ratatouillen igennem, smag til og server.
Energiindhold for hele retten:

3811 kJ / 911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

211 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 9,6 % 1,2 g
Kulhydrat: 30,6 % 3,8 g
Fedt: 59,8 % 3,4 g

Ingredienser

1 Aubergine i grove stykker (ca. 450 g)
1 tsk Groft salt
25 g Smør
4 Rødløg i tynde både (ca. 300 g)
3 Finthakkede fed hvidløg
1 Grøn squash i grove tern (ca. 350 g)
1 Gul peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
1 dåse Hakkede tomater med chili
½ dl Strimlede basilikumblade
1½ tsk Tørret timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde