Squashpasta

Squashpasta

20 min
Squashpasta er helt enkelt strimlet squash, der kan spises rå, blancheret eller stegt. Vi har i denne opskrift lynstegt squashstrimlerne. Squashpasta er et lækkert grønt tilbehør, som kan serveres sammen med eller i stedet for almindelig pasta. Squashpasta kan også spises som selvstændig ret sammen med fx salatost og brød.
https://www.arla.dk/opskrifter/squashpasta/

Sådan gør du

Squashpasta
  • Skyl squashene og brug et juliennejern eller en tyndskræller til at lave pastastrimler med.
  • Skær den sidste bløde del af midten i små tern.
  • Bred squashstrimlerne ud, drys saltet over og lad dem stå og udvande i ca. 15 min.
  • Knug vandet af squashstrimlerne - brug hænderne eller et rent viskestykke.
  • Lad en pande blive godt varm og kom olien på.
  • Tilsæt hvidløg og squashstrimler og steg dem i ca. 2 min. ved høj varme - rør af og til.
  • Tilsæt halvdelen af persillen og citronskallen og steg squashpastaen i yderligere 1 min.
  • Anret squashpastaen på et serveringsfad, drys med persille, citronskal og peber.

Squashpastaen smager dejligt sammen med salatost.

Squashpastaen kan også blancheres. Kom squashstrimlerne i spilkogende vand i ca. 30 sekunder. Du kan også blande squashpastaen med almindelig pasta.

Energiindhold for hele retten:

1229 kJ / 294 kcal

Næringsindhold pr. 100g

134 kJ / 32 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,1 % 1,2 g
Kulhydrat: 38 % 3 g
Fedt: 46,9 % 1,7 g
Mere inspiration

Prøv et andet grøntsagsalternativ som tilbehør.

Blomkålsris
30 min
Blomkålsris
(26)

Ingredienser

Squashpasta
2 Grønne squash (ca. 700 g)
2 tsk Groft salt
1 spsk Olivenolie
2 Finthakkede små fed hvidløg
2 dl Strimlet bredbladet persille
1 Citron fintrevet skal heraf
Friskkværnet peber