Squashpasta

Squashpasta

20 min
Squashpasta er helt enkelt strimlet squash, der kan spises rå, blancheret eller stegt. Vi har i denne opskrift lynstegt squashstrimlerne. Squashpasta er et lækkert grønt tilbehør, som kan serveres sammen med eller i stedet for almindelig pasta. Squashpasta kan også spises som selvstændig ret sammen med fx salatost og brød.

Sådan gør du

Squashpasta
  • Skyl squashene og brug et juliennejern eller en tyndskræller til at lave pastastrimler med.
  • Skær den sidste bløde del af midten i små tern.
  • Bred squashstrimlerne ud, drys saltet over og lad dem stå og udvande i ca. 15 min.
  • Knug vandet af squashstrimlerne - brug hænderne eller et rent viskestykke.
  • Lad en pande blive godt varm og kom olien på.
  • Tilsæt hvidløg og squashstrimler og steg dem i ca. 2 min. ved høj varme - rør af og til.
  • Tilsæt halvdelen af persillen og citronskallen og steg squashpastaen i yderligere 1 min.
  • Anret squashpastaen på et serveringsfad, drys med persille, citronskal og peber.
Mere inspiration

Prøv et andet grøntsagsalternativ som tilbehør.

Blomkålsris
30 min
Blomkålsris
(23)
Velbekomme!
Tip

Squashpastaen smager dejligt sammen med salatost.

Tilberedningstip

Squashpastaen kan også blancheres. Kom squashstrimlerne i spilkogende vand i ca. 30 sekunder. Du kan også blande squashpastaen med almindelig pasta.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1266 kJ / 303 kcal

Næringsindhold pr. 100g

138 kJ / 33 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 14,7 % 1,2 g
Kulhydrat: 36,9 % 3 g
Fedt: 48,4 % 1,8 g

Ingredienser

Squashpasta
Grønne squash (ca. 700 g)
2
Groft salt
2 tsk
Olivenolie
1 spsk
Finthakkede små fed hvidløg
2
Strimlet bredbladet persille
2 dl
Citron fintrevet skal heraf
1
Friskkværnet peber