Rejesalat med grapefrugt
45 min
•
Herlig smag af grapefrugt i en mild og fyldig rejesalat.
Ingredienser
|
160 g
Perlebyg (ca. 2 dl)
|
|
|---|---|
|
3 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 kg
Kogte rejer med skal (ca. 250 g)
|
|
|---|---|
|
1
Rød grapefrugt i fileter (ca. 150 g)
|
|
|
2
Avocadoer i mindre stykker (ca. 225 g)
|
|
|
1
Rødløg i tynde strimler (ca. 50 g)
|
|
|
75 g
Sukkerærtespirer
|
Dressing
|
2 dl
Yoghurt 10%
|
|
|---|---|
|
½ spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
|
240 g
Ristet groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Dressing
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Spirerne kan være alle slags spirer. I stedet for spirer og grape kan du bruge brøndkarse og jordbær eller hindbær.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
480 kJ / 115 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 9,5 g |
| Fedt: | 3,5 g |
| Kulhydrat: | 11,1 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.