Rensdyr med safran

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Rensdyr med safran

Børnenes favorit?... eller farfars? Rudolf med den røde tud charmerer alle!

Ingredienser

2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 tsk Safran (ca. tsk)
50 g Smeltet smør
200 g Kokosmel (ca. 6 dl)
50 g Mørk chokolade

Pynt

Kulørte chokoladeknapper
Flormelis

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og safran let sammen med fx et piskeris.
  • Rør fedtstof og kokos heri og lad blandingen stå tildækket i ca. 10 min.
  • Fordel dejen i 12 toppe på en plade med bagepapir.
  • Bag kokosmakronerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Smelt imens chokoladen i vandbad.
  • Kom den smeltede chokolade i en frysepose og lad den køle let af.
  • Sprøjt "gevirer" ud på madpakkepapir i form af et Y - 24 stk.
  • Lad chokoladegevirerne stivne i køleskabet.
  • Lav et par huller i toppen af hver kage og tryk et par gevirer heri.
  • Klister en rød chokoladeknap på som næse - brug lidt smeltet chokolade som "klister".
  • Pynt med flormelis drysset gennem en sigte.

Safran bliver brugt meget i Sverige. Ud over at give den flotte gule farve har den sin egen ret markante smag - du kan udelade den fra kagerne. Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10298 kJ / 2461 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2102 kJ / 502 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 4,6 % 5,7 g
Kulhydrat: 23,6 % 29,1 g
Fedt: 71,8 % 40,8 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rensdyr-med-safran/