Risalamande med mandelkrokant og marinerede appelsiner
                                
                                    23 timer 59 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid: 1 time 20 min
                                
                        
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Rør blot ikke ved min gamle jul....eller kunne det være sjovt at prøve en ny variation af risalamanden - med mandelkrokant og appelsinsauce og kvark sammen med ris og flødeskum.
Ingredienser
Risengrød
| 
                                            
                                                    3 dl
                                                Vand
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    180 g
                                                Grødris (ca. 2½ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 liter
                                                Mælk
                                            
                                     | 
Risalamande
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Hakkede, smuttede mandler
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Sukker (ca. dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Kvark eller græsk yoghurt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Smuttet mandel
                                            
                                     | 
Karamel
| 
                                            
                                                    6
                                                Store appelsiner
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Ristede, smuttede mandler
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    225 g
                                                Sukker (ca. 2½ dl)
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Karamel
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Risalamanden kan også spises dagen efter.
Risalamanden kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
580 kJ / 139 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g | 
| Protein: | 3,7 g | 
| Fedt: | 5,8 g | 
| Kulhydrat: | 17,8 g | 
            Relateret video
            Sådan skærer du appelsinfileter
            
    Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    