Appelsin- og abrikosmarmelade

Appelsin- og abrikosmarmelade

30 min
Hvis der er noget, der hedder voksenmarmelade, så kunne det være titlen på denne appelsin- og abrikosmarmelade. Her er den bitre smag fra de hele appelsiner på fineste vis afstemt med søde abrikoser og rørsukker. Appelsin, og abrikosmarmeladen får yderligere dybde og smag af vanilje og ingefær. Alt i alt, en rigtig lækker marmelade. En marmelade, der gør det særlig godt sammen med lagret ost.

Sådan gør du

Appelsin- og abrikosmarmelade
  • Skær top og bund af appelsinerne. Skær appelsiner og abrikoser i små stykker, kom dem i en gryde sammen med sukker, vand, vanilje og ingefær.
  • Bring marmeladen i kog og lad den koge ved svag varme i ca. 25 min.
  • Juster evt. med mere vand, til en passende konsistens.
  • Tilsæt mandelsplitter og lad marmeladen køle af.
  • Server evt. sammen med lagret ost og brød. Marmeladen er særligt god til ekstralagrede oste. Eller hæld den kogende marmelade på rengjorte, skoldede glas og opbevar den i køleskabet.

Du kan blende marmeladen med en stavblender, hvis du ønsker en blødere og mere homogen konsistens.

Energiindhold for hele retten:

8017 kJ / 1916 kcal

Næringsindhold pr. 100g

589 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 5,5 % 1,9 g
Kulhydrat: 75,4 % 26,1 g
Fedt: 19,1 % 3 g
Mere inspiration

Prøv også denne æblekompot til en mildere ost.

Æblekompot
45 min
Æblekompot
(3)
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingredienser

Appelsin- og abrikosmarmelade
5 Appelsiner, ubehandlede
125 g Tørrede abrikoser
200 g Rørsukker
½ dl Vand
1 tsk Vaniljepasta
2 spsk Revet frisk ingefær
75 g Ristede, hakkede mandelsplitter