Appelsin- og abrikosmarmelade
30 min
•
Hvis der er noget, der hedder voksenmarmelade, så kunne det være titlen på denne appelsin- og abrikosmarmelade. Her er den bitre smag fra de hele appelsiner på fineste vis afstemt med søde abrikoser og rørsukker. Appelsin, og abrikosmarmeladen får yderligere dybde og smag af vanilje og ingefær. Alt i alt, en rigtig lækker marmelade. En marmelade, der gør det særlig godt sammen med lagret ost.
Ingredienser
Appelsin- og abrikosmarmelade
5
Appelsiner, ubehandlede
|
|
---|---|
125 g
Tørrede abrikoser
|
|
200 g
Rørsukker
|
|
½ dl
Vand
|
|
1 tsk
Vaniljepasta
|
|
2 spsk
Revet frisk ingefær
|
|
75 g
Ristede, hakkede mandelsplitter
|
Sådan gør du
Appelsin- og abrikosmarmelade
Du kan blende marmeladen med en stavblender, hvis du ønsker en blødere og mere homogen konsistens.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8017 kJ / 1916 kcal
Næringsindhold pr. 100g
589 kJ / 141 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 5,5 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 75,4 % | 26,1 g |
Fedt: | 19,1 % | 3 g |
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.