Appelsin- og abrikosmarmelade

Appelsin- og abrikosmarmelade

30 min
Hvis der er noget, der hedder voksenmarmelade, så kunne det være titlen på denne appelsin pg abrikosmarmelade. Her er den bitre smag fra de hele appelsiner på fineste vis afstemt med søde abrikoser og rørsukker. Appelsin, og abrikosmarmeladen får yderligere dybde og smag af vanilje og ingefær. Alt i alt, en rigtig lækker marmelade. En marmelade, der gør det særlig godt sammen med lagret ost.

Sådan gør du

Appelsin- og abrikosmarmelade
  • Skær top og bund af appelsinerne. Skær appelsiner og abrikoser i små stykker, kom dem i en gryde sammen med sukker, vand, vanilje og ingefær.
  • Bring marmeladen i kog og lad den koge ved svag varme i ca. 25 min.
  • Juster evt. med mere vand, til en passende konsistens.
  • Tilsæt mandelsplitter og lad marmeladen køle af.
  • Server evt. sammen med lagret ost og brød. Eller hæld den kogende marmelade på rengjorte, skoldede glas og opbevar den i køleskabet.
Mere inspiration

Prøv også denne æblekompot til en mildere ost.

Æblekompot
45 min
Æblekompot
(3)
Velbekomme!
Tip

Du kan blende marmeladen med en stavblender, hvis du ønsker en blødere og mere homogen konsistens.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7900 kJ / 1888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

580 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 5,7 % 1,9 g
Kulhydrat: 74,5 % 25,4 g
Fedt: 19,8 % 3,1 g

Ingredienser

Appelsin- og abrikosmarmelade
Appelsiner, ubehandlede
5
Tørrede abrikoser
125 g
Rørsukker
200 g
Vand
½ dl
Vaniljepasta
1 tsk
Revet frisk ingefær
2 spsk
Ristede, hakkede mandelsplitter
75 g