Risengrød - kogt i ovnen - Opskrifter - Arla

Risengrød - kogt i ovnen

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

60+ min

Klassisk risengrød der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"metoden. I denne opskrift er grøden serveret med et drys fintrevet appelsinskal, der er en virkelig god smagskomination sammen med kanelsukker - prøv det!

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 3 dl)
  • 1 liter mælk
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 4 spsk rørsukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde, hvor både gryde og låg er egnet til at gå i ovnen. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og sæt gryden i ovnen. Kig til grøden efter ca. 35 min. og rør rundt. Hvis grøden virker tynd, så lad den stå i ovnen i yderligere ca. 10 min. Tilsæt salt og smag til.

Bland sukker og kanel. Server grøden med mælk, kanelsukker og appelsinskal.

Kogetid i ovn

35-45 min. ved 125° - varmluft.

Tip

Det er en svensk tradition at servere risengrød med mælk. Grøden kan selvfølgelig serveres uden - eller med nisseøl eller saft i stedet.

Sådan laver du risengrød

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: