Klatkager
45 min
•
Klatkager er en skøn måde at bruge grødrester på. Du kan lave klatkager af risengrød, klatkager af havregrød - eller af den grød, du nu lige har en rest af. Denne opskrift på klatkager er nem at følge og du kan variere efter smag. Klatkager er perfekte til en brunch, som hverdagsdessert eller kolde i madpakken. Og selv de helt små kan være med på klatkager som fingermad.
Ingredienser
Klatkager
2
Æg
|
|
---|---|
1 tsk
Rørsukker
|
|
2 tsk
Kartoffelmel
|
|
400 g
Kold risengrød, havregrød eller anden grødtype
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
25 g
Smør
|
---|
Tilbehør
Ahornsirup
|
---|
Sådan gør du
Klatkager
Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken. Klatkager smager også godt med kanelsukker eller syltetøj - eller med sukker og citronsaft.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2800 kJ / 669 kcal
Energifordeling
Energifordeling | |
---|---|
Fiber: | - |
Protein: | 15 % |
Kulhydrat: | 42 % |
Fedt: | 43 % |