Risotto med ærter og grillet kylling

30 min
Risotto med ærter og grillet kylling

Cremet risotto med grillet kylling- en skøn hovedret som kan serveres til både hverdag og fest.

Ingredienser

20 g Smør
10 Finthakkede skalotteløg (ca. 275 g)
3 dl Risottoris (ca. 240 g)
1 Lille knust fed hvidløg
6 dl Grøntsagsbouillon
400 g Kyllingefilet
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern
300 g Optøede frosne ærter
25 g Tørrede tranebær
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Bredbladet persille i små kviste

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ris og hvidløg i ca. 1½ min. Tilsæt bouillon og bring blandingen i kog. Kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Lad en grillpande blive godt varm. Grill kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme.
  • Mos salatosten og vend den i risottoen sammen med ærter, tranebær, salt og peber. Smag til.
  • Anret risottoen på et fad, pynt med persille og server den grillede kylling til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9440 kJ / 2256 kcal

Næringsindhold pr. 100g

457 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 27,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 43,3 % 11,6 g
Fedt: 29 % 3,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-med-arter-og-grillet-kylling/