Risotto med bacondrys
30 min

Risotto med bacondrys

Risotto - cremet og rund. Med modspil af stegte løg, bacon og parmesanost.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med bacondrys

Risotto - cremet og rund. Med modspil af stegte løg, bacon og parmesanost.

Antal portioner

Bacondrys

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • ½ spsk rapsolie
  • 5 rødløg i både
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 50 g revet parmesanost

Fremgangsmåde:

Bacondrys

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad baconskiverne dryppe af på køkkenrulle og del dem i mindre stykker. Tør panden af og lad olien blive varm. Steg løgene ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til. Drys med salt og vend baconstykker og persille sammen med løgene - lige inden serverigen.

Lad imens olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits risene i ca. ½ min. Tilsæt vand, gulerødder, salt og 1 dl af ostesaucen. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tilsæt resten af ostesaucen, varm risottoen godt igennem og smag til.

Kom risottoen i en varm skål og server straks sammen med bacondrys og revet ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 19 %
Print