Risotto med bacondrys

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

30 min

Risotto - cremet og rund. Med modspil af stegte løg, bacon og parmesanost.

Ingredienser

Antal portioner

Bacondrys

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • ½ spsk rapsolie
  • 5 rødløg i både
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 50 g revet parmesanost

Sådan gør du

Sådan gør du

Bacondrys

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad baconskiverne dryppe af på køkkenrulle og del dem i mindre stykker. Tør panden af og lad olien blive varm. Steg løgene ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til. Drys med salt og vend baconstykker og persille sammen med løgene - lige inden serverigen.

Lad imens olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits risene i ca. ½ min. Tilsæt vand, gulerødder, salt og 1 dl af ostesaucen. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tilsæt resten af ostesaucen, varm risottoen godt igennem og smag til.

Kom risottoen i en varm skål og server straks sammen med bacondrys og revet ost.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: