Risotto med rejer og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Blød og cremet fiskerisotto. Server den med ost og godt brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 8 dl fiskebouillon
  • ¼ tsk safrantråde
  • 2 tsk groft salt
  • 7 gulerødder i korte, tynde stave
  • 400 g lys fiskefileter i mindre stykker, fx lyssej
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm fedtstof i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits ris og løg ved kraftig varme i ca. 1 min. Kom 2 dl af fiskebouillonen ved og skru ned til svag varme. Knus safrantrådene i saltet og rør blandingen i risottoen. Kog ved svag varme og under låg i ca. 30 min. - rør af og til og tilsæt bouillonen lidt efter lidt, når risene er ved at blive tørre. Vend gulerødder, fiskestykker, citronskal og -saft i og kog i yderligere ca. 4 min. Smag til.

Ved serveringen

Server risottoen med rejer, ost, groft brød og citron.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: