Risotto med rejer og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Blød og cremet fiskerisotto. Server den med ost og godt brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 8 dl fiskebouillon
  • ¼ tsk safrantråde
  • 2 tsk groft salt
  • 7 gulerødder i korte, tynde stave
  • 400 g lys fiskefileter i mindre stykker, fx lyssej
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm fedtstof i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits ris og løg ved kraftig varme i ca. 1 min. Kom 2 dl af fiskebouillonen ved og skru ned til svag varme. Knus safrantrådene i saltet og rør blandingen i risottoen. Kog ved svag varme og under låg i ca. 30 min. - rør af og til og tilsæt bouillonen lidt efter lidt, når risene er ved at blive tørre. Vend gulerødder, fiskestykker, citronskal og -saft i og kog i yderligere ca. 4 min. Smag til.

Ved serveringen

Server risottoen med rejer, ost, groft brød og citron.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: