
Risotto med rejer og citron
45 min
Blød og cremet fiskerisotto. Server den med ost og godt brød.
Ingredienser
- 25 g smør
- 4 dl risottoris
- 2 finthakkede zittauerløg
- 8 dl fiskebouillon
- ¼ tsk safrantråde
- 2 tsk groft salt
- 7 gulerødder i korte, tynde stave
- 400 g lys fiskefileter i mindre stykker, fx lyssej
- ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 1 spsk friskpresset citronsaft
Tilbehør
- 250 g afdryppede rejer
-
100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 120 g groft brød
- 1 citron i mindre stykker
Sådan gør du
Sådan gør du
Varm fedtstof i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits ris og løg ved kraftig varme i ca. 1 min. Kom 2 dl af fiskebouillonen ved og skru ned til svag varme. Knus safrantrådene i saltet og rør blandingen i risottoen. Kog ved svag varme og under låg i ca. 30 min. - rør af og til og tilsæt bouillonen lidt efter lidt, når risene er ved at blive tørre. Vend gulerødder, fiskestykker, citronskal og -saft i og kog i yderligere ca. 4 min. Smag til.
Ved serveringen
Server risottoen med rejer, ost, groft brød og citron.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 12420 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 23,8 g
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 21 %