Rødbedefad med bagt torsk
1 time
•
Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.
Ingredienser
|
600 g
Skrubbede kartofler i meget tynde skiver
|
|
|---|---|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
|
600 g
Skrællede rødbeder i meget tynde skiver
|
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
500 g
Renset torskefilet - delt i 8 stykker
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Æbledressing
|
4 dl
Fraiche
|
|
|---|---|
|
2
Røde æbler i små tern (ca. 200 g)
|
|
|
100 g
Tørrede figner i små tern
|
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Pynt
|
Blade af bredbladet persille
|
|---|
Sådan gør du
Rødbedefad
Æbledressing
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
355 kJ / 85 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 5,2 g |
| Fedt: | 2,1 g |
| Kulhydrat: | 11,1 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.