Rødbedefad med bagt torsk

1 time
Rødbedefad med bagt torsk

Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.

Ingredienser

600 g Skrubbede kartofler i meget tynde skiver
1¼ tsk Groft salt
600 g Skrællede rødbeder i meget tynde skiver
3 spsk Friskpresset citronsaft
500 g Renset torskefilet - delt i 8 stykker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Æbledressing

4 dl Fraiche
2 Røde æbler i små tern (ca. 200 g)
100 g Tørrede figner i små tern
1 dl Hakket bredbladet persille
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt

Pynt

Blade af bredbladet persille

Sådan gør du

Rødbedefad

  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm). Drys med halvdelen af saltet og fordel rødbederne på kartoflerne. Dryp med citronsaft og drys med resten af saltet. Bag rødbedefadet midt i ovnen i ca. 35 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Tag, efter ca. 35 min., fadet ud og fordel torskestykkerne. Drys med citronskal, salt og peber og bag rødbedefadet færdigt midt i ovnen, de sidste 10 min.

Æbledressing

  • Vend imens alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server æbledressingen til rødbedefadet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8835 kJ / 2112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

355 kJ / 85 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,9 % 5,2 g
Kulhydrat: 53 % 11,1 g
Fedt: 22,1 % 2,1 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedefad-med-bagt-torsk/