Rødbedesalat med lunt andebryst
45 min
•
Salaten når hele smagspaletten rundt med syrlighed fra blommeeddike, sødme fra rosiner, salt og bitterhed fra blåskimmelosten og umami (den 5. grundsmag) fra andebrystet.
Ingredienser
|
2
Andebryster med skind (ca. 600 g)
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
5
Skrællede rødbeder i stave (ca. 1 kg)
|
|
|---|---|
|
100 g
Mørke rosiner, fx jumbo rosiner (ca. g)
|
|
|
1 liter
Kogende vand
|
|
|
2 spsk
Eddike, fx blommeeddike
|
|
1½ liter
Renset feldsalat i buketter
|
|
|---|---|
|
75 g
Blåskimmelost - i små tern
|
Tilbehør
|
240 g
Landbrød
|
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
317 kJ / 76 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 5,3 g |
| Fedt: | 2 g |
| Kulhydrat: | 9 g |