Rødspætter bagt i ovn
30 min
•
&format=webp)
Ovnbagte rødspætter er nemt og lækkert. Server dem med spæde, nye grøntsager, når de er i sæson - og med andre grøntsager, salat eller snittet kål resten af året.
Ingredienser
4
Flåede rødspætter eller skrubber (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
20 g
Smeltet smør
|
Grøntsager
2½ liter
Vand
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
750 g
Små nye kartofler
|
|
500 g
Grønne asparges i skrå stykker
|
|
20
Små nye gulerødder med top, i skrå stykker (ca. 500 g)
|
|
250 g
Grofthakkede sukkerærter
|
|
20 g
Smør
|
|
1 dl
Finthakket persille
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
100 g
Pikant flødeost
|
|
---|---|
½
Citron (usprøjtet) i både
|
Sådan gør du
Grøntsager
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for de 4 hele fisk kan du bruge 600 g torskefilet. Læg evt. fileterne dobbelt, hvis de er meget tynde.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
292 kJ / 70 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,5 g |
Protein: | 5,9 g |
Fedt: | 2,3 g |
Kulhydrat: | 6,3 g |
