Rødtunger og tyk fløde med citronmelisse

Rødtunger og tyk fløde med citronmelisse

Prøv denne fyldige fiskeret med små nye kartofler.

Ingredienser

Jordbærkompot

450 g Friske jordbær i halve
2 spsk Sukker
¼ tsk Friskkværnet peber
4 Flåede rødtunger (ca. 900 g)
½ tsk Groft salt

Tyk fløde med citronmelisse

½ liter Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Friskpresset citronsaft
4 spsk Hakkede citronmelisseblade

Salat med jordbærkompot

1 liter Blade af hovedsalat (ca. 75 g)
¾ Agurk i meget tynde skiver (ca. 200 g)
¼ tsk Groft salt

Tilbehør

1 kg Kogte, skrabede nye kartofler

Sådan gør du

Bagetid - rødtunger:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Jordbærkompot

  • Fordel de halve jordbær i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys bærrene med sukker og peber og grill dem øverst i ovnen. Vend rundt i jordbærrene og lad dem evt. køle af. Skru ned for ovnen.
  • Rens rødtungerne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Tør fiskene og fjern eventuelle ben langs siderne. Læg fiskene på bagepapir i ovnens bradepande og drys med salt. Dæk bradepanden med alufolie og damp rødtungerne midt i ovnen.

Tyk fløde med citronmelisse

  • Kom fløden i en pande sammen med salt og peber. Bring fløden i kog under omrøring. Kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, ca. 10 min., eller til fløden har en tyk og cremet konsistens. Si evt. fløden. Tilsæt citronsaft og -melisse, varm saucen igennem og smag til.

Salat med jordbærkompot

  • Anret salatblade og agurkeskiver lagvis i et fad. Fordel jordbærkompotten på salaten og drys med salt.

Tips

  • I stedet for rødtunger kan man bruge fx knurhaner eller rødspætter. Jordbærkompotten kan tilberedes med optøede, frosne jordbær.

Bemærk

  • Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Gill - jordbær

  • Ca. 5 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13905 kJ / 3323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,7 % 5,6 g
Kulhydrat: 25,7 % 6,6 g
Fedt: 52,6 % 6,2 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodtunger-og-tyk-flode-med-citronmelisse/