Romtopf
&format=webp)
Romtopfen kan holde længe, så lav blot en stor portion. Den skal nok blive spist op.
Ingredienser
1 kg
Blandede bær, fx jordbær, solbær, ribs og hindbær
|
|
---|---|
750 g
Sukker (ca. 9 dl)
|
|
½ liter
Lys eller rom
|
Tilbehør
1 liter
Piskefløde - pisket til flødeskum eller 2 liter vaniljeflødeis eller 1 liter cremefraiche 18%
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Romtopfen smager også godt til kraftigt smagende ost, fx ekstra lagret danbo eller danablu.
Romtopfen behøver ikke stå i køleskab, men den skal stå i svaleskab eller et køligt frostfrit rum.
Sørg altid for at bruge rene redskaber når du rører og smager på romtopfen undervejs.
Romtopfen kan stå i et halvt til et helt år og der kan fyldes flere bær på, efterhånden som de har sæson. Sørg for at supplere med sukker og alkohol. Blommer og pærer kan også bruges, men skal skæres i lidt mindre stykker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
33296 kJ / 7958 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1024 kJ / 245 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 1,6 % | 1 g |
Fedt: | 40,8 % | 11,3 g |
Kulhydrat: | 43,2 % | 26 g |
Alkohol: | 14,4 % |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
