Rosenkålssalat med æbler
30 min
&format=webp)
Dejlig cremet rosenkålssalat med æbler. De friske rosenkål giver en nøddeagtig smag og sprødhed - og sammen med de friske syrlige æbler og den cremede flødedressing med appelsinsaft går det op i en højere enhed. Rosenkål i salat er i den grad undervurderet og denne rosenkålssalat med æbler er virkelig skøn. Rosenkålssalaten smager dejligt med rugbrød og som tilbehør til fx stegt kød.

Ingredienser
4 personer
Rosenkålssalat
250 g Rosenkål | |
---|---|
2 Æbler, fx ingridmarie | |
½ Citron (usprøjtet) | |
½ Appelsin | |
2 dl Piskefløde | |
2 spsk Sukker | |
½ tsk Dijonsennep |
Pynt
Æbler i tynde både | |
---|---|
Blade af rosenkål |
Hertil
120 g Rugbrød |
---|
Sådan gør du
Rosenkålssalat
Bedømmelse
Du kan skifte æblerne ud med revne pærer og evt. tilsætte hakkede nødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5312 kJ / 1270 kcal
Næringsindhold pr. 100g
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 6,5 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 40,7 % | 14,3 g |
Fedt: | 52,8 % | 8,5 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.