Rosenkålssalat med æbler
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Dejlig cremet rosenkålssalat med æbler. De friske rosenkål giver en nøddeagtig smag og sprødhed - og sammen med de friske syrlige æbler og den cremede flødedressing med appelsinsaft går det op i en højere enhed. Rosenkål i salat er i den grad undervurderet og denne rosenkålssalat med æbler er virkelig skøn. Rosenkålssalaten smager dejligt med rugbrød og som tilbehør til fx stegt kød.
Ingredienser
Rosenkålssalat
| 
                                            
                                                    250 g
                                                Rosenkål
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    2
                                                Æbler, fx ingridmarie
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½
                                                Citron (usprøjtet)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½
                                                Appelsin
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Dijonsennep
                                            
                                     | 
Pynt
| 
                                            
                                                    
                                                Æbler i tynde både
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    
                                                Blade af rosenkål
                                            
                                     | 
Hertil
| 
                                            
                                                    120 g
                                                Rugbrød
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Rosenkålssalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte æblerne ud med revne pærer og evt. tilsætte hakkede nødder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
597 kJ / 143 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3 g | 
| Protein: | 2,3 g | 
| Fedt: | 8,5 g | 
| Kulhydrat: | 14,3 g | 
            Relateret video
            Sådan pisker du flødeskum
            
    Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    