Rosinbrød

2 timer 5 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Rosinbrød

Blødt franskbrød med fine grønne rosiner. Brødet smager også rigtig godt ristet.

Ingredienser

200 g Rosiner
4 dl Vand
50 g Smør
2 dl Mælk
50 g Gær
200 g Kvark, A38 eller yoghurt
1 Stort æg
2 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
550 g Hvedemel ca.

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Kom rosiner og vand i en skål og lad det stå mens dejen hæver.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Tryk dejen ud til en firkant ca. 35 x 35 cm.
  • Hæld vandet fra rosinerne og tør dem. Fordel rosinerne i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen sammen og form et brød ca. 35 cm langt. Sørg for at rosinerne er dækket af dej.
  • Læg brødet - på sammenføjningen på en plade med bagepapir.
  • Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl med æg og klip lidt i overfladen.
  • Bag brødet nederst i ovnen i ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server brødet sammen med din yndlings Klovborg ost til en kop te eller til en osteanretning.
  • Prøv at servere brødet ristet!.

Lad brødet tø på køkkenbordet. Lun det inden serveringen, ca. 10 min. ved 200º.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13287 kJ / 3176 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12 % 5,5 g
Kulhydrat: 71,7 % 32,6 g
Fedt: 16,3 % 3,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rosinbrod/