Luciabrød

Luciabrød

60+ min
Fryseegnet
Traditionen med luciabrød stammer fra Sverige, hvor de hedder "Lussebrød". Luciabrød er sjove at servere i forbindelse med Luciaoptog den 13. december, og de er smukke med deres gule farve. Luciabrødene her er ikke så søde, men nogle foretrækker dem med mere sukker i, som du også kan se eksempler på her. Der er fri leg, når du skal forme luciabrød, men her er den klassiske.
Mere inspiration

Safran er et skønt og smukt krydderi - også i denne sauce.

Velbekomme!
Tip

Det er fordel at lade safranen udbløde i mælkeblandingen i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Vidste du...

Korender er rosiner uden kerner - de kan naturligvis erstattes af almindelige rosiner. Læg evt. korender/rosiner i vand i ca. 10 min inden du stikker dem i luciabrødene. Så undgår du, at de bliver hårde og tørre under bagningen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8864 kJ / 2119 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1236 kJ / 295 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 10,3 % 7,5 g
Kulhydrat: 59,1 % 43 g
Fedt: 30,6 % 10,2 g
Relateret video
Luciabrød

Traditionen med luciabrød stammer fra Sverige, hvor de hedder "Lussebrød". Luciabrød er sjove at servere i forbindelse med Luciaoptog den 13. december, og de er smukke, med deres gule farve. Luciabrødene her er ikke så søde, men nogle foretrækker dem med mere sukker i. Der er fri leg, når du skal forme luciabrød, men her et par eksempler, du kan lade dig inspirere af.

Ingredienser