Cremet safransauce med appelsin

Cremet safransauce med appelsin

45 min
Fryseegnet
Cremet safransauce med appelsin passer perfekt til fiske- eller kyllingeretter. Opskriften er enkel og lige til at gå til!

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødderne i ca. 1 min. Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber. Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag safransaucen til.

Du kan lave safransaucen klar, så den blot skal varmes. Saucen smager dejligt til fisk, fx søtunge eller pighvar eller til Fisk en papillotes.

Energiindhold for hele retten:

5528 kJ / 1321 kcal

Næringsindhold pr. 100g

875 kJ / 209 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,3 % 1,2 g
Kulhydrat: 6,8 % 3,5 g
Fedt: 90,9 % 21,5 g
Mere inspiration

Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker

Ingredienser

25 g Smør
3 Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
¼ tsk Safran
1 dl Vand
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 dl Creme fraiche 38%