Rugmelstrekanter med hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brødene her er sunde indslag i madpakken eller mellemmåltidet. Med en blanding af hvedemel, rugmel og rugkerner indeholder de godt med fibre.

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g knækkede rugkerner (ca. 1 dl)
  • 1 dl vand
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 125 g rugmel (ca. 2½ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min. Smelt smørret i de varme kerner og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Rør hytteost ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen med hånden til et rundt og fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Skær brødet næsten igennem, så der bliver otte trekanter. Lad brødet efterhæve i ca. ½ time. Pensl med æg og bag det midt i ovnen.

Bagetid

225° og bag i ca. 25 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: