Minirugbrød
3 timer 30 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Bag dine egne minirugbrød - evt. sammen med dine børn. Minirugbrød er på en måde bare mere lækre at have med i madpakken, og de kan både gnaves, flækkes og skæres i skiver. Uanset, hvordan du drejer den, så er minirugbrød et hit i madpakken for store og små.
Ingredienser
Minirugbrød
250 g
Knækkede rugkerner (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
3 dl
Kogende vand
|
|
1 flaske
Mørkt hvidtøl (33 cl)
|
|
50 g
Gær
|
|
3½ dl
Kærnemælk
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
1 kg
Groft rugmel
|
Pensling
Smeltet smør
|
---|
Sådan gør du
Minirugbrød
Skil brødene ad, inden du fryser dem, så kan du tage det antal brød op du vil have. Hvis du ved, at dine minirugbrød skal flækkes og lægges sammen om pålæg, så er det også en god ide at flække brødene inden frysning
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18996 kJ / 4540 kcal
Næringsindhold pr. 100g
761 kJ / 182 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,3 g |
Protein: | 12,4 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 82 % | 36,7 g |
Fedt: | 5,6 % | 1,1 g |