Rugpandekager med rygeost og svampe
•
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.
Ingredienser
Rugpandekager
|
2 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
1
Øl (33 cl)
|
|
|
100 g
Rugmel (ca. 1¾ dl)
|
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
|
4
Æg
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
50 g
Smør
|
|
250 g
Champignoner og blandede svampe i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
25 g
Smør
|
|
|
300 g
Fintsnittede fennikler
|
|
|
400 g
Fintstrimlet savojkål
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
250 g
Rygeost
|
|
|---|---|
|
200 g
Røget skinke i strimler
|
|
|
125 g
Blåbær
|
Pynt
|
Rød skovsyre
|
|---|
Sådan gør du
Rugpandekager
Svampeblanding
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
460 kJ / 110 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,3 g |
| Protein: | 5,5 g |
| Fedt: | 5,1 g |
| Kulhydrat: | 10,3 g |
Relateret video
Hvordan laver man pandekager
Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.