Salat med jordbær og grillede grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

30 min

Ahhh....jordbær! De er også dejlige i en salat. Og sammen med grillede grøntsager, er der sommerstemning over hele linien.

Ingredienser

Antal portioner

Jordbærdressing

  • 25 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 3 spsk kogende vand
  • 50 g skyllede jordbær
  • 2 tsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk rørsukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 pillede rødløg i halve (ca. 400 g)
  • 250 g rensede grønne asparges
  • 1 spsk olivenolie

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærdressing

Kom de soltørrede tomater i en skål og hæld det kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 2 min. Tilsæt jordbær, eddike, sukker, salt og peber og blend dressingen til tomaterne er godt hakkede. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Vend løg og asparges i olie. Grill løgene ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt). Tag løgene op og grill aspargesene på samme måde ca. 2 min. på hver side.

Anret salatblade, perlespelt, de grillede grøntsager og jordbær i et stort fad. Hæld dressingen over salaten. Mos osten let og drys den på toppen.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: