Salat med jordbær og grillede grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

30 min

Ahhh....jordbær - de er også dejlige i en salat. Spis salaten som den er eller sammen med kød fra grillen.

Ingredienser

Antal portioner

Jordbærdressing

  • 25 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 3 spsk kogende vand
  • 50 g skyllede jordbær
  • 2 tsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk rørsukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 pillede rødløg i halve (ca. 400 g)
  • 250 g rensede grønne asparges
  • 1 spsk olivenolie

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærdressing

Kom de soltørrede tomater i en skål og hæld det kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 2 min. Tilsæt jordbær, eddike, sukker, salt og peber og blend dressingen til tomaterne er godt hakkede. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Vend løg og asparges i olie. Grill løgene ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt). Tag løgene op og grill aspargesene på samme måde ca. 2 min. på hver side.

Anret salatblade, perlespelt, de grillede grøntsager og jordbær i et stort fad. Hæld dressingen over salaten. Mos osten let og drys den på toppen.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: