Salte filokiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Savner du en lækker snack og vil du holde fest uden stress? Så prøv denne dejlige opskrift på salte filokiks.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 kiks pr. portion

Antal portioner

  • 4 plader optøet frossen filodej
  • 2 spsk smeltet smør
  • ½ tsk groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og drys med salt. Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør. Gentag med filodej, smør og filodej. Tryk de 4 plader sammen, fx med en kagerulle. Pensl den "tykke plade" med resten af smørret og del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7 x 7 cm). Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks. Fordel kiksene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Genvej

Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

Tip

Salte filokiks egner sig godt som tilbehør til terriner eller supper, fx grøn ærtesuppe.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3510 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et glas mousserede vin vil være skønt til disse snacks, og rigtig champagne brut vil være ekstra lækkert. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost

Andre gode forslag