Salte filokiks

Bedømmelse

(11 vurderinger)

45 min

Savner du en lækker snack og vil du holde fest uden stress? Så prøv denne dejlige opskrift på salte filokiks.

Ingredienser

12 kiks pr. portion

Antal portioner
  • 4 plader optøet frossen filodej
  • 2 spsk smeltet smør
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og drys med salt. Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør. Gentag med filodej, smør og filodej. Tryk de 4 plader sammen, fx med en kagerulle. Pensl den "tykke plade" med resten af smørret og del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7 x 7 cm). Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks. Fordel kiksene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Genvej

Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

Tip

Salte filokiks egner sig godt som tilbehør til terriner eller supper, fx grøn ærtesuppe.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3510 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et glas mousserede vin vil være skønt til disse snacks, og rigtig champagne brut vil være ekstra lækkert. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost