Saltede kyllingelår
60+ min

Saltede kyllingelår

Sukker-saltede kyllingelår, der koges i smør og steges sprøde i ovnen. Mums!
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltede kyllingelår

Sukker-saltede kyllingelår, der koges i smør og steges sprøde i ovnen. Mums!

Antal portioner

Saltning, dagen før

  • 12 kyllingeunderlår (ca. 1⅕ kg)
  • 3 spsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 6 hele nelliker

Pynt

  • blade af rucolasalat

Tilbehør

  • 360 g ristet rugbrød
  • tyttebærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Saltning, dagen før

Rens og tør kyllingelårene. Bland salt og sukker i en plastikpose egnet til madvarer. Kom kyllingelårene i posen og luk den tæt. Ryst posen så salt og sukker fordeler sig. Lad kødet salte i køleskabet i ca. 1 døgn.

Kom kyllingelårene i et dørslag og brus dem over med koldt vand.

Tør kyllingelårene godt. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun 6 kyllingelår ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 2 min. i alt). Pas på! Det kan sprøjte fra kyllingelårene. Kom alle lårene tilbage i panden sammen med de 6 nelliker. Kog lårene i smørret ved svag varme og under låg i ca. ½ time.

Læg kyllingelårene på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg lårene øverst i ovnen til de er gyldne og sprøde. Server kyllingelårene lune.

Tips

Når kyllingelårene er kogt i smør, kan de stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter steges i ovnen - de skal stege i ca. 15 min.

De saltede kyllingelår smager også dejligt sammen med tranebærkompot - se link.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 250°.

Tips

Saltede kyllingelår kan fryses inden stegning. Lad dem tø i køleskabet og steg dem i ovnen i ca. 15 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %
Print