Saltede kyllingelår

Saltede kyllingelår

60+ min
Fryseegnet
Sukker-saltede kyllingelår - er virkelig en delikatesse, der kan tilberedes i god tid. Prøv opskriften på saltede kylllingelår, hvor du bruner og koger kyllingelårene i panden og steger dem sprøde i ovnen. De sprøde lår er skønne både til aftensmad, madpakker, picnic og på buffet - og er populære hele året. Varier tilbehøret alt efter sæson og anledning.

Sådan gør du

Saltning, dagen før
  • Rens og tør kyllingelårene.
  • Bland salt og sukker i en frysepose. Kom kyllingelårene i posen og luk den tæt.
  • Ryst posen så salt og sukker fordeler sig. Lad kødet salte i køleskabet i ca. 1 døgn.
Saltede kyllingelår
  • Kom kyllingelårene i et dørslag og brus dem over med koldt vand. Tør kyllingelårene godt.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Brun 6 kyllingelår ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 2 min. i alt). Pas på! Det kan sprøjte fra kyllingelårene.
  • Kom alle lårene tilbage i panden sammen med de 6 nelliker. Kog lårene i smørret ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
  • Læg kyllingelårene på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg lårene øverst i ovnen til de er gyldne og sprøde. Server kyllingelårene lune.
Stegetid
  • Ca. 10 min. ved 220° - varmluft
Mere inspiration

Har du lyst til en flere kyllingelår i ovn, så får du opskriften her.

Kyllingelår i ovn
55 min
Kyllingelår i ovn
(16)
Velbekomme!
Frysetips

Saltede kyllingelår kan fryses inden stegning. Lad dem tø i køleskabet og steg dem i ovnen i ca. 15 min.

Forbered i god tid

Når kyllingelårene er kogt i smør, kan de stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter steges i ovnen - de skal stege i ca. 15 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19110 kJ / 4567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

947 kJ / 226 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 27,7 % 15,4 g
Kulhydrat: 15,9 % 8,8 g
Fedt: 56,4 % 14,5 g

Ingredienser

Saltning, dagen før
Kyllingeunderlår (ca. 1⅕ kg)
12
Groft salt
3 spsk
Sukker
1 spsk
Smør
100 g
Hele nelliker
6
Blade af rucolasalat
Ristet rugbrød
360 g
Tyttebærsyltetøj